Швидко змінюємо структуру документу Microsoft Word

Доброго вечора, друзі!

image

Сьогодні я хотів би звернути вашу увагу на одну фічу Microsoft Word 2010, яка не надто впадає в око, однак є дуже корисною. Мова в нас піде про панель навігації. Точніше, про те, для чого ще її можна використати.

Впевнений, всі знають що найкращий спосіб почати роботу над документом складної структури – ввімкнути режим структури (Outline View) і почати працювати з планом документу.

image

В цьому режимі ви можете ввести заголовки документу і його розділів, почати роботу над основним текстом, змінити порядок розташування частин документу (за допомогою перетягування) і т.ін. Такий підхід до створення документів нагадує побудову конструції з використанням дитячих кубиківSmile і це дійсно дуже вдале порівняння – адже варто поміняти місцями лише пару кубиків щоб змінити всю будівлю.

image

Однак, панель навігації (Navigation Pane) більшість людей розглядяють лише як засіб перегляду структури документу і швидкої навігації, адже щоб перейти до певного розділу тексту досить клікнути на його заголовку в панелі.

image

Однак, насправді панель навігації – це не просто меню.Smile З її допомогою також можна реорганізувати структуру документу. Спробуйте-но зробити правий клік на заголовку будь-якого розділу!

image

Побачили? Відкриваються точнісінько такі ж можливості, як і у режимі структури! А ще працює перетягування, тож ви можете змінити структуру документу природнім способом! Спробуйте!Smile

P.S. Детальніше ви можете почитати ось тут, у блозі TechRepublic, присвяченому Microsoft Office.

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

1 коментар »

 
  • ProgMain says:

    Прикольно… Я тоже думал, что эта панелька – только для быстрого перехода…

 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL