Зручна стартова сторінка? Це можливо!

Доброго вечора, друзі!

Сьогодні мені хотілося б поговорити про таку особисту, навіть інтимну:-) річ, як стартова сторінка в браузері. Що ми бачимо коли відкриваємо веб-переглядач? Пусту сторінку? Сторінку пошукової системи? Тематичний форум? А що хотілося б бачити?

blog25

Я, наприклад, хотів би бачити сторінку з іконками чи посиланнями для доступу до тих сайтів, які мені потрібні щодня. Також мені потрібен пошук і, можливо, список найближчих подій з мого календаря, кількість непрочитаних листів у скринці і т. ін. 

Саме тому я свого часу встановив у якості стартової сторінки на нетбуці Gpanion – зручну панель для доступу до будь-яких сервісів Google. Річ то, дійсно, чудова. Ви власноруч можете обрати сервіси, іконки яких слід розмістити на сторінці. А ще до ваших послуг пошук  будь-чого, і персоналізований контент – події з вашого календаря, кількість непрочитаних повідомлень і новин в рідері… Виглядає така сторінка приблизно ось так:

blog24

Чудово, чи не так?

Цікаво, чи є щось подібне для онлайнових сервісій Microsoft? Їх теж немало, і деякі з них справді заслуговують на те, аби ними користувались щодня (зазирніть ось сюди). Я шукав, але не знайшов.:-( Можливо хтось з вас, друзі, підкаже?

Ще один нюанс полягає в тому, що я використовую не лише сервіси Google, а й певну кількість інших веб-сервісів, тож, мені хотілося б мати більше свободи у створенні стартової сторінки. А зараз, коли я замінив нетбук “таблеткою”, мені хочеться мати просту і зручну стартову сторінку і на ній теж.

З цією метою я передивився більшість з 53 сервісів створення стартових сторінок, перелічених тут. Дійсно, знайшов багато цікавого. Від відомих монстрів типу Netvibes і Pageflakes я відмовився одразу ж. З цікавих знахідок можу згадати кілька сервісів створення сторінок у стилі класичного Speed Dial, наприклад, Global Blox, 3×3 Links, Getwapps, Symbaloo, favetop. Подивіться, можливо, щось сподобається…

Також звернув на себе увагу Shiny Search – сервіс, який дозволяє втсановити шпалери для стандартної сторінки пошуку в Google, а також додає зверху панельку для доступу до популярних сайтів. Дещо подібне я бачив колись у Favoorit. На жаль, зараз цей сервіс уже не працює.:-( До речі, він дозволяв розміщувати потрібні посилання у боковій панелі.

А ще на мене справив враження пошуковий сервіс Sputtr. Дуже раджу спробувати – перемикання між веб-пошуком, картинками, відео, твіттером, новинами, вікіпедією і т. д. тут зроблено просто чудово і дуже зручно:

image 

Але, мабуть треба вже спинитись, і розроповісти, що ж саме я врешті-решт обрав. Як не дивно, кращим вибором для моїх потреб виявився старий знайомий – MyFav.es.

Це мінімалістична, однак дуже приваблива стартова сторінка, на якій ви можете розташувати іконки популярних сайтів, а також додати будь-який сайт за власним вибором. У мене, наприклад, вийшло ось що:

image

Просто, зручно, і зі смаком, чи не так?

А ще я думаю найближчим часом поекспериментувати з start.io. Цей сервіс – ще мінімалістичніший, але виглядає також симпатично, і мабудь, є найкращим претендентом на роль стартової сторінки у браузері мого планшету.

image

А яку стартову сторінку використовуєте ви?

Ви можете відслідковувати коментарі до цього запису за допомогою RSS 2.0. Ви можете лишити коментар, або використати трекбек з Вашого сайту.

Коментарів: 2 »

 
 

Лишити коментар

XHTML: Ви можете використати наступні HTML-теги <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 Допомогти блогу та заохотити автора:

BTC: 13kN2tJubi9J1UHUxVJBu9NgjxsmGBccAa

XMR: 44z7DhWqm2eAny1EaC5ny5U3yspQA2wgPGnatvsto9WHeWas6wTpfBZK4kuxnhbxToKouJTYXoMtcVT5Td2hxiQVFEWgMez

KRB: KbbpHAZ41RFBf5ErK7VzpuNQJfZaMcfYoNhLQCHW95cfWWUZedaLFkb92yejTCS9JvJb1PckeZuWfHapya4qL3bZ7kPSEVL